Αναζήτηση

Μια χώρα με μακρόχρονη ιστορία παρουσιάζει τους σύγχρονους συγγραφείς της

Το βιβλίο στην Ελλάδα...
...και στον κόσμο!


Εκδηλώσεις

Τύπος
Τύπος
  • Πρώτος απολογισμός

Πολύ ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Φραγκφούρτη 2001 Γεώργιος Ρωμαίος από την παρουσία της Ελλάδας στη 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης.
Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε το διευθυντή του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Χρήστο Γ. Λάζο για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης Ελλάδα Τιμώμενη Χώρα 2001.

Παρά τη μειωμένη προσέλευση του κοινού στην Έκθεση λόγω των πρόσφατων γεγονότων που συγκλόνισαν τον κόσμο, αριθμός των επισκεπτών στο Forum ξεπέρασε τις 40.000 μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το Σάββατο πάνω από 13.500 άτομα επισκέφθηκαν το Ελληνικό Περίπτερο. Υπολογίζεται επομένως ότι μέχρι το τέλος της Έκθεσης ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τις 50.000, αριθμός που αρχικά είχε τεθεί ως στόχος.

Το πρόγραμμα παρουσιάσεων συγγραφέων και συζητήσεων παρά τις αναπόφευκτες μικρές αλλαγές θεωρείται επιτυχημένο στο σύνολό του.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις εντός και εκτός Forum.

Ανάλογη επιτυχία σημείωσαν οι συναυλίες και οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως οι εκθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι δημοσιεύσεις στον γερμανικό τύπο καθόλη τη διάρκεια του έτους δείχνουν ότι για πρώτη φορά δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση στην παρουσία της Ελλάδας εδώ και είκοσι χρόνια.

Ο κ. Ρωμαίος ολοκλήρωσε τον πρώτο απολογισμό του λέγοντας οτι τα επίσημα στοιχεία θα παρουσιαστούν το Νοέμβριο και ανακοίνωσε οτι η πρόταση να μεταφερθεί το Forum μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και να λειτουργήσει ως πολιτιστικό κέντρο έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.